tiistai 15. huhtikuuta 2014

Pääsiäinen lähestyy

Ja pääsiäiseen tietysti kuuluvat ruukkunarsissit. Ostin paikallisesta kaupasta kolme kappaletta näitä pikkunarsisseja ja istutin ne ruukkuihin, johon oli aikoja sitten kuivettunut jo syksyiset kanervat.


Männyhavut jätin vielä paikoilleen, kyllä kai ne tuossa menee, vaikka ehkä miellän nekin enemmän syksy/talvikoristeisiin kuin kevät.


Oletko muuten tietoinen, että nämä ruukkunarsissit voi ja kannattaa istuttaa maahan kukkimisen jälkeen. Ne ovat ainakin minulla talvehtineet hyvin- ja saapahan iloita näistä vielä puutarhassakin. Nytkin kun kävin katsomassa, niin kyllä, "piipot" näkyvät jo ;D

Sitten meillä suoritettiin jokavuotinen omenapuitten leikkausoperaatio. Kutakuinkin aika hyvin saimme puut leikeltyä, mutta myöhäiskesään jätin myös leikattavaa, ettei puu innostuisi leikkauksesta vallan mahdottomasti kasvamaan. Samalla siinä sivussa tuli vähän "rokotettua" koristeomenapuitakin, ja mäkun koitan suhtautua tähän puutarhanhoitoon suhteellisen rennosti niin kehtaanpa näyttää teille nyt prototyypin siitä että näin älä leikkaa puutasi


"Aamurusko"

Kuvan laatu on aikast huono, mutta tuohon on nyt jäänyt selkeä tappi, mitä ei saisi jäädä vaan oksa tulisi leikata aina niin ettei mitään isoa "uloketta" jäisi.

Lisäksi oksakohta on revennyt, eli leikkaushaava ei ole sileä - ja sitä sen tulisi olla. Hyvät työvälineet tässä kohtaa olisi poikaa, sekä myös sellaiset systeemit että pääsisi kiipeämään hyvin puihin ja vielä leikkaamaankin hyvin, niinkuin noin ergonomisesti....

Ja haavanhoitoainetta olisi ollut hyvä tähän laittaa, sillä oksa oli kookkaampi kuin euron kolikko, mutta sattus nyt niin että sitäkään ei ollut tähän hätään saatavilla.

Mutta omenapuut ovat noin yleisesti ottaen sitkeitä kavereita, joten uskallan luottaa että tämä ehkä jää henkiin, mutta vannomatta paras.

Oikein hyvää pääsiäistä sinne ruudun toiselle puolelle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi=)