tiistai 9. heinäkuuta 2013

Puutarhani erikoisuudet

En kauheasti harrasta erikoisia kasveja, varsinkaan erikoisuuksia. Harvemmin jaksan keskittyä niihin niin paljon että viitsisin nähdä vaivaa heikon talvenkestävyyden yms. takia. Yleensä ruusutkin jäävät joka syksy suojaamatta, näin ollen puutarhassa elää vain ne kasvit jotka pääsääntöisesti pärjää itsekseen. Jokatapauksessa olen minä muutaman harvinaisuudenkin hankkinut, tämän kesän hankinta on tämä Lakkipuu, joka siis on aika onneton vielä.

Mielenkiinnolla odotan selviytyykö se talvesta. Sitä kyllä sanotaan että Lakkipuu olisi kestävä, mutta puun pieni koko saattaa olla se tekijä ettei talven yli menesty. Etualalla pensashanhikki "pink paradise", kerrotut vaaleanpunaiset kukat pitäisi tulla.Idänpiippuköynnös on talvehtinut hyvin, mutta tänä kesänä siirsin sen paikkaa vielä varjoisenpaan mitä ennen. Hyvin onneksi selviytyi siirrosta.

Kultakanukka Aureuksen ostin muutama vuosi sitten yhtenä olemattomana oksanpätkänä. Ensiksi jo ajattelin että se kuolee kyllä pystyy ja pari kesää siltä näyttikin, mutta tänä vuonna se on alkanut oikein kasvamaan. Lehtien keltaisuus on kyllä kaunis!


 Harmaahapsuleppä on ollut meillä kanssa vuosia, kasvanut tosin se ei ole nimeksikään. Tänä keväänä siirsin sen saniaisten keskeltä kasvamasta pois ja toivon että tämä uusi paikka toisi myös uutta virtaa kasvuun.


Kiinanlaikkuköynnöstä en kovin erikoisiin kasveihin rankkaisi, mutta on sillä muutamia tosi isoja lehtiä tänä vuonna. Tuossa nyt voi vaikka vähän vertailla tuohon viinimarjan tai ritarinkannuksen lehteen sitä.


Tässä kuvaa vielä kuunliljoista, jotka siis on ihan ehdottomia suosikkejani juuri tuon helppohoitoisuuden takia- ja älyttömän näyttäviä kunhan kasvavat. (Lakkipuu taustalla)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi=)