lauantai 5. tammikuuta 2013

Virkattu angry ja jotain muuta löpinää.....

Ensinnäkin oikein hyvää uutta vuotta kaikille lukijoille sekä täällä piipahtaville! 

Joulunpyhinä Novita joulu-lehden inspiroimana päätin kokeilla miten sujuu angry birdsin virkkaus, ja hyvinhän tuo meni, aika nopeaankin, kun oli selkeät ohjeet.

Lankoja tosin tuli käytettyä eri sortteja. Seiska veikkaa on punainen ja oranssi, tennesee lankaa mahaläikkä sekä novitan keloa kulmakarvat ja silmänaluset. Ainakin kulmakarvoista tuli tarpeeksi paksut kun oli paksua lankakin. Virkkaamisessa käytettiin pääasiassa kiinteitä silmukoita.Ja tiedättekö, bongasin tänään omenatarhasta töyhtötiaisen=D


Lintukirjan mukaan se on aika harvinainen näky ruokintapaikoilla.
Mutta tämä kaveri ei pelännyt sitten yhtään, taisi pikemminkin olla sitä mieltä että minun pitäisi kamerani kanssa siirtyä kaemmaksi.....

Omenatarhassahan pikkulinnut ovat hurjan hyviä tuholaisten torjujia. Mm. sen takia pidän pikkulintuja varten ruokintapaikkoja, jotta kun kevät tulee ja tuholaiset heräävät niin olisi niitä napsijoitakin sitten paikalla=) Luonnonmukaista torjuntaa parhaimmillaan.

 

Täällä on kyllä kevättä rinnassa sillä aikaisempiin vuosiin verraten en ole ikinä ollut näin ajoissa.............. 

hurahtaneena puutarhakirjallisuuteen ;)
2 kommenttia:

 1. Mukavaa uutta vuotta myöskin sinulle. Hienon näköinen tuo sinun angry birdsin, ehkäpä tämä yksilö onkin elävämmän näköinen kun kaikki ei ole samanlaista lankaa. Nätit kuvat töyhtötiaisesta.
  Tähän saakka en ole tajunnutkaan, että noinkin voisi tuholaisia torjua, kiitti vinkistä.
  Hyvää viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 2. Asettamalla pihapiiriin pikkulintujen pönttöjä, niin saat takuuvarman tuholaistorjujan. Esimerkiksi sinitiaisen normaalipoikueelle tuodaan pönttöön ennen lentoonlähtöä vähintään 10500 toukkaa.
  Vastaavasti talitiaispari jolla on kahdeksan keskenkasvuista poikasta, pyydystää noin tuhat hyönteistoukkaa päivässä. koko pönttöajan siis noin 19000 toukkaa. poikas aikana jopa 80-90% hedelmäpuita vaivaavista toukista.
  Tervapääsky taas Englantilaisen tutkimuksen mukaan yksi pari pyydystää peräti 22000 lentävää hyönteistä. Muita tehokkaita pyydystäjiä ovat västäräkki, punarinta, leppälintu, pääskyt ja siepot jotka ruokkivat poikasiaan jokapäivä 02.00-21.30. katso siis pihapiiriisi sopiva pönttömalli ja torju tuholaiset luomusti.
  Ps. Rakentamalla lepakkopöntön ja hyvällä tuurilla saat pihapiiriisi myös yösyöpön.

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi=)