perjantai 4. huhtikuuta 2014

Karpalopiirakka kinuskikastikkeella

Perusmarjapiirakka on sellaista, mikä maistuu aina. Joko kermaviili-rahka päällisellä tai ilman. Nyt tykästyin tekemään sen ilman ja ohjeen otin täältä.

Halusin siihen vielä murupäällisen mutta kun 

50g voita
1dl fariinisokeria
1 dl vehnäjauhoja

en saanutkaan murumaista vaan lähinnä taikinamaista niin jouduin improvisoimaan ja kierittelin siitä tuollaisen "ristikon" kakun päälle.


Niin ja "ristikon" alle laitoin reilusti karpaloita ja vähän mustikkaa.

Hieman arvelin, miltä lopputulos mahtaa näyttää saati sitten maistua, mutta kyllä siitä maukas tuli (upposi meidän perheen nirppanokkiinkin) sekä ulkonäöllisestikin ihan mukiinmenevä marjapiirakaksi.



Kinuskikastike kun sopii niin hyvin karpaloiden kanssa, niin tässäpä mielestäni paras ohje mitä ikinä tehnyt olen.

125g voita
2 dl kermaa
1 dl sokeria
½dl siirappia
hyppysellinen suolaa

Keitetään hiljakseen n. 20min. sekoitellen.

Se on sitten viikonloppu taas edessä, jippii!
 


2 kommenttia:

  1. mhhhhhhh- so delicious!

    Hello from Elma

    VastaaPoista
  2. Makoisan näköistä, ja varmasti kinuskikastike kruunaa herkun! Olipa hyvä että kurkkasin tänne blogiisi, koska tuo kinuskikastikkeen ohje taitaa olla juuri se lisä, mitä olen jälkiruokiini kaipaillut viime viikkoina. Kaikkea ei tee mieli ostaa, eikä varsinkaan, jos noin yksinkertaisista aineksista saa itse tehtyä. :)

    VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi=)