sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Keväthommia

En ole koskaan ollut kovin innoissani orvokeista, kummasti tänä keväänä niitä tarttui mukaan taimimyymälästä, kun on ruvennut oikein kaipaamaan kukkia ympärilleen. Pieniä narsissin alkuja penkeissä on nähtävissä, mutta aika hitaasti tuntuu kevät lähtevän liikkeelle.
Orvokit ovat helppoja kukkia, ne eivät pienistä pakkasista välitä ja näin ollen suojaus ei ole tarpeen ollut. 
On tosin taimimyymälästä tarttunut mukaan muutakin, mm. nämä koristeomenapuut


Kadett, Makamik ja Kirjailija. Ensin ostin Kadetin, jo viime talvena päätin että se on seuraava koristeomena minkä ostan ja sille oli paikkakin valmiina kuolleen syreenin tilalle.

Sitten keksein että haluan tehdä kahdesta puusta "portin" puutarhaan niin että latvukset saavat kasvaa yhteen ja muodostaa näin ollen sen portin. Monesta eri lähteestä eri Malus purpurea-ryhmää tutkiessani päädyin Makamikiin ja Kirjailijaan. 

Kirjailijaan siksi että siinä on todella isot  roosat kukat n.7cm. Kasvutavaltaan erittäin leveäkasvuinen ja koristeellinen.

Makamikiin taas siksi että sen pitäisi kukkia runsaasti joka vuosi ja kukka aluksi tummanpunainen ja vaalenee myöhemmin purppuran ruusunpunaiseksi.

Nyt en sitten tiedä, joudunko vaihtamaan Kirjailijan ja Kadetin paikkaa keskenään, sillä Kirjailija voisi olla yksittäispuunakin tosi hieno. Kadetti taas saisi portin virkaa hoitaa, mutta katsotaan mihin päädyn. 

Koristeomenapuu "Rixi" olisi myös mielenkiintoinen ostos, se on kasvutavaltaan pieni puu ja erittäin runsaskukkainen, koko puu on kukkien peitossa kukinta-aikaan. Hmm..täytyypä alkaa etsimään sille sopivaa paikkaa, jos vaikka alennusmyynneistä sitten.....?

Tänään olikin hyvä ilma kalkita puutarhassa kun sateli, kohta kannattaisi varmaan siemeniäkin istutella, ennenkuin rikkakasvit lähtevät kovaan kasvuun. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi=)