lauantai 18. toukokuuta 2013

Istutuksia


Idänsinililjat ovat päässeet kukinnassaan oikein kunnolla vauhtiin.Pikkuhiljaa alkavat heräilemään myös muutkin sipulikukat. Kuvaa pionipenkistä, jossa on pilvikirsikka sekä takana koristeomenapuu.


Verhoangervoja "Lumikki" istutin 5kpl vuorenkilpien eteen, tarkoitus olisi loputkin vuorenkilvet hävittää ja tilalle taakse laittaa pallotuijia. Kuvassa näkyy myös istutetut Kirjailija ja Makamik sekä tämän kevään "loistoideani"


No, eipä se siitä nyt kovin hyvin näykään, vaikka koitin vähän ympyröidäkin aluetta. Puutarhakirjallisuutta selatessani keksein että haluaisin itsellenikin suojaisan paikan, missä voisi lepäillä ilman turhaa stressiä ja kiirettä. No, meidän tontilla se ei ole mahdollista sillä töitä riittää niin paljon kuin ikinäkään jaksaisi tehdä (varsinkin puutarhatöitä) ja vinkkinä kirjoista sain että majan olisi hyvä olla sellaisessa paikassa missä ei näkisi puutarhan tai kasvimaan tekemättömiä töitä sekä majan itsessään pitäisi olla sellainen että siellä ei olisi häiritseviä tekemättömien töiden elementtejä.

 
Tähän se nyt sitten tulee, eli kuvan oikealle puolelle jää "lepari" (näin majani on nimetty) ja suojanneaidanteeksi istutin idänvirpiangervoa, joka muuten on myös vanhanajan pappiloiden, kartanoiden puutarhojen käyttökelpoinen pensas. Itse olen mielistynyt idänvirpiangervon ihanaan lehtien keveyteen ja syysvärin pitäisi tulla kaunis. Kaiken muun lisäksi se viihtyy pääasiassa maastossa kuin maastossa eli helppohoitoinen. Ainut "miinus" on että se leviää pikkuhiljaa juurivesojensa avulla ympäristöön, joten itse istutin sen niin että nurmikonleikkurilla pääsee vierestä.
Vuorenkilpien ympäröimänä kasvaa koristeomena Makamik.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi=)