perjantai 1. maaliskuuta 2013

Kevättä rinnassa

Väistämättä kun päivät alkavat valostumaan, askartelut alkaa vähentymään ja mielenkiinto suuntautumaan ulospäin. Siemenluetteloiden tutkiminen on oivaa viherpeukaloa syyhyttävää puuhaa....


En ole aienpina vuosina vielä innostunut siemenkylvöistä, mitä nyt tuoksuhernettä olen esikasvattanut sekä idioottivarmaa pioniunikkoa olen kylvänyt suoraan maahan. Mutta kyllä tänä vuonna täytyisi kokeilla vaaleanpunaista iisoppia (reunuskasviksi), valkoinen lehtoukonhattu kiinnostaisi kovin, sekä ruiskaunokkia, pioniunikkoa ym. helppokylvöisiä siemeniä on myös löydettävissä siemenluetteloista mielenkiintoisissa väreissä. Itse olen vähän kyllästynyt tähän peruspunaiseen sekoitukseen.....


Pioniunikon kylväminen on tosiaan todella helppoa, siemenet vain maahan, vähän harataan ja kastellaan. Muuta en ole itse tehnyt ja kyllä kiitollisena alkaa kasvamaan, vaikka meilläkin kilpailijana löytyy ihan kunnon niittyheinä.

Nyt helmikuun lopussa olisi vissiin uusimpien suositusten mukaan hyvä leikata puut, joka ei onnistu keväällä eikä kesällä puun nestevirtausten vuoksi. Tähän kuuluu mm. kirsikka ja luumupuut. Itse en kuitenkaan vielä uskalla lähteä näin aikaisin leikkaamaan, leikkaan sitten loppukesällä, niinkuin olen aiempinakin vuosina tehnyt.

Nyt kun tuli viime kesänä ostettua Schalininkirsikkakin, niin nyt on jännää odotella onko se selviytynyt talvesta. Jos on niin ehkä joskus on luvassa näinkin kaunis kukinta.Tulppaanejakin pitäisi nousta omasta maasta jos myyrät eivät ole olleet tänä talvena kovin nälkäisiä....;)

Valoa päivääsi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi=)